Ihana kamala Thaimaa

En ole varmaan koskaan kokenut niin suurta kulttuuri shokkia mikä tuli kun lensin Balilta Bangkokiin. Rennosta rantakylästä kaoottiseen suurkaupunkiin.

Heti alkuun sanon, että mun mielipiteet ja fiilikset saattaisi olla hyvin erilaiset eri tilanteessa. Mun arviota Bangkokista ei kannata ehkä ottaa niin tosissaan. Nimittäin kun lähdin Balilta, mua harmitti lähteä. Ekaa kertaa varmaan koskaan, halusin jäädä paikoilleen. Löysin jotain Balilta mitä en halunnut jättää taakseni. Mulla oli siellä rauhallinen olo. Ikävän lisäksi, lähtöpäivää vaikeutti yllättäen tullut mahatauti.

Eli jo valmiiksi minulla oli huono asenne ja siksi en osannut aluksi nauttia Thaimaasta ollenkaan. Älä siis usko sitä mitä mieltä olen Bangkokista, en nähnyt sitä avoimin mielin.

Mutta siis en tykännyt. Ollenkaan. Kaipasin luontoa, merta. Korkealle nousevat pilvenpiirtäjät hämmensivät ja kiireinen tunnelma ahdisti. Oli vähän sellainen turvaton olo.

Onneksi emme olleet suunnitelleet olevamme Bangkokissa kuin 2 yötä, jonka jälkeen hyppäsimme junaan ja suuntasimme pohjoiseen.

Chiang Mai

14 tuntia kolmoisluokan istumapaikoilla myöhemmin olimme Chiang Maissa. Minä sain nukuttua yllättävän hyvin, mutta reissu kamuillani yöunet jäi vähän lyhyiksi.

Fiilis täällä oli heti paljon rennompi ja olokin sitä mukaan parani. Täällä vietettäisiin seuraavat 3 päivää ennen kun lähdettäisiin Vietamiin.

Oli tasan yksi asia miksi halusin tänne. Norsut. Niitähän näkee ympäri Thaimaata, mutta mulle on todella tärkeää millaisissa oloissa nää lempeät jättiläiset elää ja haluan tukea sellaisia paikkoja joissa niistä pidetään hyvää huolta. Olin jo montaa kautta kuullut hyvää tästä tilasta Chiang Maissa. Tutkin itsekkin asiaa ja tämä paikka vaikutti juuri sellaiselta jossa haluan vierailla. Täällä norsut ei joudu tekemään mitään niille luonnotonta ja ne saa elää ilman kahleita.

Elephant Jungle Sanctuary Chiang Mai

Aamulla kyyti haki hotellilta jonka jälkeen ajeltiin kiemurtelevien vuoristoteiden läpi. 2 tuntia myöhemmin olimme keskellä viidakkoa. Lyhyen kävelyn jälkeen, norsut näkyivät jo vuoren juurella.

Jos haluat nähdä videoita niin mun instagramista löytyy kohokohta Thaimaa jonne oon tallentanut hetkiä tältä päivältä.

Päivään kuului norsujen tapaaminen ja ruokkiminen, lounas, vitamiini pallojen valmistus, mutakylpy ja puhdistus. Olin ihan loppu ja niin onnellinen päivän päätteeksi. Oon haaveillut tästä pitkään ja nyt pääsin vihdoin toteuttamaan sen. Ehdottomasti Thaimaaseen reissaamisen arvoinen kokemus.

Nyt on taas aika pakata rinkat ja suunnata lentokentälle. Nähdään Vietnamissa!

-J

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.