Life Update 2020

Blogi sekä minä ollaan oltu hyvin tarvitulla kesä/korona tauolla ja tuntuu kuin viime kirjoituskerrasta (sekä reissusta!) olisi ikuisuus! Jo pitkään on ollut hirveä hinku tulla tänne kirjoittelemaan, mutta kynnys siihen on näin pitkän tauon jälkeen tuntunut todella suurelta. Mistä edes aloittaisi?

MUUTTUNEET SUUNNITELMAT

Ennen tätä blogi/some taukoa meillä oli suuria suunnitelmia. Yksi isoin syy tähän taukoon oli näiden suunnitelmien peruuntuminen ja siitä toipuminen. Niin kuin varmasti monella, tämä vuosi on ollut kaikkea muuta kuin suunniteltu.

Helmikuun alussa oli vain muutama kuukausi mun paluusta Aasian reppu reissulta. Siitä huolimatta seuraava reissu oli jo käsillä. Tuntuu niin oudolta muistella sitä aikaa, ihan kuin siitä olisi jo vuosia. Meillä oli kaikki valmiina. Työt irtisanottu, tavarat pakattu ja jopa koiralle passi hommattu. Vuosi 2020 piti olla tiellä vietetty vuosi. Ja vain 2 päivää ennen lähtöä, kaikki rajat oli kiinni.

Odotettiin viikko, sitten vielä toinen. Odotettiin vielä kuukausi. Kunnes oli myönnettävä, että ei me tänä vuonna tulla reissaamaan ympäri Eurooppaa.

ARKEEN PALUU

Missä me ollaan asuttu?         Ollaan tänä vuonna asuttu vaikka ja missä! Alku vuosi muiden nurkissa, ilmojen lämmettyä mökin pihassa parkissa Papanassa ja sitten taas töiden takia muiden nurkissa. Vaikka reissu peruuntui, on tää elämä silti aika reissaamista ollut.

Mitä oon tehnyt?                      Elämän tasaannuttua, mun oli vaikea löytää itsestäni motivaatiota seikkailla ihan tässä lähellä. En keksinyt mitään kivaa tekemistä ja odotin vaan, että Suomen ilmat sallii muuton takaisin asuntoautoon. Eli en tehnyt hetkeen oikein mitään.

Oon niin tottunut odottamaan kesän, ilman lähes mitään vapaa-aikaa, sitä hetkeä, kun otan lentokoneen alleni, tai nyt tänä vuonna asuntoauton, ja suuntaan kauas täältä. Tuntui kun kaikki ponnistelu sekä rohkeat muutokset olisi ollut täysin turhaa. Ja mun oli todella vaikeaa päästä takaisin jaloilleen ja nähdä mitään hyvää tässä tilanteessa.

Kuitenkin kevään mukana minunkin mieli alkoi kirkastua ja aloin pitää huolta itsestäni, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Kuntoilin, vietin aikaa luonnossa, kirjoitin päiväkirjaa ja tein paljon persoonallisuustestejä, selvittääkseni mitä täällä pään sisällä tapahtuu 😀

Kaipasin kavereita ja aloin tehdä suunnitelmia kesälle. Moni asia alkoi loksahtelemaan paikoilleen ja huomasin, että aloin olemaan aika onnellinen. Ehkä tästä vuodesta alkoikin tulla juuri sellainen mitä tarvitsin. Kuuntelin paljon itseäni ja huomasin myöntäväni itselle haaveita, joita olin sulkenut itseltäni pois pitkän aikaa.

Korona vuosi, hyvä vuosi?

Hävettää ihan myöntää, mutta mulla on ollut ihan hirveä kiire saada toteutettua kaikki haaveet ja reissut, keinolla millä hyvällä. Siksi oon onnellinen, että tälle mun sinkoilulle tuli pakotettu stoppi. En olisi edes kerennyt nauttia tästä Eurooppa reissusta, kun mun pää olisi ollut jo suunnittelemassa seuraavaa liikettä elämässä. Haaveista alkoi tulla mulle suorittamista.

Oon tajunnut kuinka tärkeää mun on oppia nauttimaan ja olemaan kiitollinen niistä hetkistä mitkä mulla on käsillä. Vaikka edelleen uskon siihen, että kaikki mitä oikeasti haluat, ei tule helpolla, mun ajatusmaailma on muuttunut niin, etten enää halua pakottaa asioita. Työskentelen edelleen kovasti unelmia kohti, mutta haluan tehdä sen vähän eri fiiliksellä. En muista milloin olisin viimeksi nauttinut kesästä, työskentelemättä itseäni uuvuksiin unelman takia, mistä en edes sitten kerkeä nauttimaan, koska suunnittelen jo seuraavaa.

Oon selvitellyt paljon mistä tää mun kiire suorittaa näitä haaveita johtuu, ja vihdoin musta on alkanut tuntumaan, että ymmärrän itseäni. En voi elää mielikuvien mukaan mitä muut, sekä minä itse, on tehnyt minusta. Vaikka olen tällainen seikkailija, joka rakastaa matkustamista, oon paljon muutakin. Ja ne ei sulje toisiaan pois.

Ja nyt, jopa ilman yhtäkään valmiiksi suunniteltua ulkomaan matkaa, oon innoissani siitä mitä loppu vuosi tuo mukanaan. Papana pääsee tänään ensimmäiselle kunnon reissulleen, kun lähdetään kiertelemään viikoksi meille niin tuntematonta Suomea ja pikkuhiljaa valmistuu myös meidän uusi koti!

Matkoja tai ei, aion seikkailla läpi tän elämän, yrittäen, mokaten sekä onnistuen, tutkien maailmaa ja omaa mieltä sekä kirjoittaen siitä.

-J

Minut löydät instagramista nimellä @seikkailijananna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.