Liian vähän aikaa Vietnamissa?

Ja vastaus yllä olevaan kysymykseen. Kyllä. Tässä kohtaa reissua alkaa tuntumaan, että kuukausi näin monelle paikalle on aivan liian vähän aikaa.

En oikein tiennyt mitä odottaa Vietnamilta. Jostain kuullut huonoa jostain hyvää. Kumpa olisin kuunnellut pelkkää sitä hyvä ja varannut tänne enemmän aikaa. Vietnam vei mun sydämmen.

Hanoi

Pohjois-Thaimaan jälkeen jo Hanoin lentokentällä tullut fiilis sai mut tykkäämään tästä paikasta. Kaikki kaaos tuntui jäävän Thaimaaseen ja Hanoissa tuntui rentous.

Kyyti odotti ulkona ja ajoi meidät hotellille. Yövyimme Noble &Swan Boutique hotellissa. Tämä hotelli oli aivan ihana ja sijaitsi todella hyvällä paikalla, josta päästiin kävelemään kaikkialle. Ensimmäisenä iltana kun lähdettiin nälkäkiukussa etsimään ruokapaikkaa, kaikki riidan ainekset oli ilmassa. Ravintolalta ravintolalle ja mikään ei vaikuttanut nappaavan. Kunnes luovutettiin. Seuraava ravintola mikä tuli vastaan, mennään tänne. Ja hitto mikä ravintola kokemus saatiinkin.

Tämä juuri avattu Vietnamilainen ravintola oli täydellinen aloitus tälle viikolle. Meille neuvottiin mitä kannattaa tilata, miten syödä puikoilla ja opetettiin enemmän tästä maasta. Palvelu ja ruoka oli huippua. Vielä kun muistaisi paikan nimen tai olisi tajunnut ottaa kuvia niin olisi hyvä 😀

Seuraavana päivänä lähdettiin kiertämään nähtävyyksiä. Ensimmäiseksi käytiin katsomassa panoraama maisemia Lotte tornista. Hissi vei 272 metrin korkeuteen ja maisemat oli mielettömät. Vierailun arvoinen paikka!

Loppu päivä kierreltiin kaupunkia, käytiin puistossa sekä katsomassa hyvin pienellä kadulla kulkevaa junarataa. Illalla vielä vierailtiin Hanoin valtavalla night marketilla.

Tästä paikasta ei jäänyt kuin hyvä fiilis ja halu palata jonain päivänä!

Yöjuna

On ihme että sain porukan suostuteltua uudestaan yöjunaan viime kokemuksen jälkeen! Siellä me kuitenkin taas oltiin. Tällä kertaa 2 luokassa jotka oli sängyillä varustettuja. Matka meni nopeasti kunhan pystyi unohtamaan ympärillä pyörivät ötökät ja nukahtaa.

Da Nang

Ranta. Ainut asia mitä seuraavalta paikalta halusin. Ja sen sain. Kilometrien verran valkoista hiekkarantaa, jonne suuntasin heti kun oltiin saatu ruokaa yöjunan jälkeen.

Da Nang oli kuuma ja kostea. Enemmän ehkä kostea. Joka päivä satoi ja ilma tuntui raskaalta. Rannalta näkee vuoret joiden huipulta on kirkkaana päivänä upeat maisemat. Vaikka rannalla aurinko paistaisi vuorilla näkyi paksuja pilviä. Me kuitenkin päätettiin lähteä katsomaan näkyisikö sieltä tälläisellä ilmalla mitään.

Vuokrattiin skootteri ja lähdettiin ajelemaan. Pysähdyttiin ensimmäiseksi yhdellä temppelillä. Tämän alla näkyvän patsaan kerrotaan suojelevan kaupunkia kovilta myrskyiltä. Se näkyy täältä kaukaa rannalle saakka.

Pysähdyttiin matkalla monta kertaa katsomaan upeita maisemia. Näkyi ihania rantoja jonne ei mennyt tietä, sumuisia vuoria ja skoottereita jahtaavia apinoita. Pelkäsin apinoita niin paljon, että meinasin muutaman kerran kuristaa Paulin, kun vedin hänen hupparin hupusta niin kovaa 😀

Sitten päästiin huipulle. Siellä näytti tältä…

Hienot maisemat eikö? 😀

No tässäkin pätee sanonta ”ei se määränpää vaan se matka”. Matkalla nähtiin upeita maisemia ja sumuisten vuoristokujien läpi ajaminen oli upea kokemus.

Kun ajeltiin takaisin päin pysähdyttiin vielä ihanassa syrjäisessä kalastaja kylässä mikä nähtiin vuorilta. Siellä näytti kuin siellä olisi joskus ollut turismia, mutta nyt jäljellä oli vain paikallisia. Seurattiin hetki kun miehet rakensi laituria ja kalastivat kallioilta.

Viimeiset päivät täällä vietettiin rennoissa merkeissä ja pelattiin korttia. Tämän viikon jälkeen jatkettiin tyttöjen kanssa kolmestaan ja suunnattiin viikonlopuksi Kuala Lumpuriin, Malesiaan.

-J

1 kommentti artikkeliin “Liian vähän aikaa Vietnamissa?”

  1. Sulla on tosi mielenkiintoista sisältöä blogissasi. Hluaisin kovasti lukea blogiasi, mutta olisiko mahdollista kiinnittää vielä enemmän huomiota kielioppiin ja yhdyssanoihin sillä virheet häiritsevät lukemista? ❤️ Josko esim. luetuttaisit tekstisi aina jollain toisella ennenkuin julkaiset. Tämä palaute kaikella rakkaudella. 💓

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.