Minun Canggu

Pari päivää sitten esittelin mun arkea ig stooreissa. Halusin kuitenkin myös kertoa täällä blogin puolella millaista minun elämä Cangussa on.

Jo 2 vuotta sitten kun tulin tähän kaupunkiin ensimmäisen kerran, tästä tuli joku fiilis. Sitä ei osaa selittää, mutta täällä oli vaan heti hyvä olla. En edes tiedä miksi. Ei täällä ole mitään ihan älyttömän ihmeellistä. Kuitenkin tämä on voittanut paikan mun sydämmessä ja tuntuu jo ihan kodilta.

Tän kuukauden aikana mulla on tullut selvät jutut mitä teen ja paikat mihin palaan kerta toisensa jälkeen. Haluisin kertoa niistä sulle lisää.

Berawa

Canggussa on kaksi aluetta mitkä tiedän, Batu Bolong (ns. keskusta) ja Berawa. Viime reissulla yövyin keskustan puolella ja tällä kertaa Berawassa. Ei voi muuta kun sanoa, että en enää vaihtaisi. Keskustassa on ihania ravintoloita, kauppoja sekä menoa ja meininkiä. Käyn siellä melkein päivittäin mutta silti asun ennemmin täällä Berawa alueella. Tämä on kuin rauhallisempi versio Batu Bolongista. Löytyy kivoja kahviloita ja kauppoja mutta hälinää on mielestäni vähemmän.

Villa Griya Asih

Tämä oli mun koti yli puolet ajastani Balilla. Täällä vietettiin meidän häät ja täällä mulla oli turvallinen olo kun jäin yksin.

Aamuisin joogasin parvekkeella auringon noustessa, kokkasin aamupalaa ihanassa avokeittiössä ja työskentelin päivät pienellä työpöydälläni. Olin sitten vuokrannut koko paikan ystävien kanssa tai vaan yhden huoneen jakaessani muut tilat muiden vieraiden kanssa, tämä oli täydellinen paikka asua Balilla ollessani.

The Shady Shack

Yksi sana. Aamupala taivas. Täältä saa ne smoothie kulhot ja avokado leivät. Mun suosikki: Island life smoothie. Kannattaa käydä kokeilemassa.

Warung OMG

Halpaa, hyvää paikallista ruokaa ja vielä ihan majoituksen vierestä. Täällä mut otettiin aina vastaan hymyssä suin kun hain lähes päivittäin lounaaksi paistettuja kasvisnuudeleita kananmunalla. Kuulostaa yksinkertaiselta mutta se on todella hyvää. Ja maksaa alle 2 euroa.

Skootteri ajelut ja Shortcut

Täällä löysin taas sen skootterilla ajon ilon mitä ei ole tullut koettua sitten teini vuosien. Täällä on niin helppo kulkea ympäriinsä ja etsiä kivoja paikkoja skootterin selästä. Liikenne saattaa vaikuttaa vähän hullulta aluksi mutta se tuntuu vaarallisemmalta kävellen kuin skootterilla. Saattaa kuulostaa oudolta mutta niin se on.

Shortcut on ”kuuluisa” tie täällä joka yhdistää Batu Bolongin ja Berawan. Se on ilman liikennettä nopein reitti puolelta toiselle mutta ruuhka aikoina, saatat olla jumissa jopa tunnin.

Silloin tällöin autoja ja skoottereita nostellaan tietä ympäröiviltä riisipelloilta kun on yritetty änkeä liian pieneen väliin ja tien leveys loppuu kesken. Mulla on ollut onneksi onnea matkassa enkä ole joutunut sen pahempiin ruuhkiin täällä. (heti tämän kirjoituksen valmistuttua, lähdin ajamaan skootterilla ja jäin ruuhkaan kyseisellä tiellä) Tästä reitistä mulla ei kuitenkaan ole kuvaa koska vaan hullu haluisi olla tukkimassa tätä tietä ja pysähtyä ottamaan kuvaa 😀

Agungs Warung ja auringonlasku

Mun lemppari asioita koko maailmassa on aaltojen kohina ja kaunis auringonlasku. Mun kanta paikka on tehnyt näistä jutuista entistä parempia.

Joka ilta kiipeän tän ranta ravintolan bambu sohville löhöämään säkkituolille, juon kaljan tai ginger alen ja katson aaltoja, auringon laskua sekä iloisia ihmisiä. Täällä kaikki ottaa rennosti ja söpöjä koiria leikkii siellä sun täällä.

Jos jonkun jutun voisin ottaa mukaan täältä Suomeen, se olisi tämä. Tää maisema, tää tunnelma.

-J

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.