SUURI seikkailu

Lennot varattu ja maailma odottaa. Oon tehnyt vaikka minkälaisia reissuja elämäni aikana, mutta en ikinä tälläistä. 2 kuukautta läpi rantojen ja kaupunkien. Osa ajasta yksin, osa yhdessä. En oo ikinä odottanut reissua näin paljon.

Tästä se alkoi

Istuin ystäväni kanssa autossa. Tämä oli juuri ennen Laosiin lähtöä. En edes muista miten päädyttiin aiheeseen, mutta alettiin jutella pitkästä reissusta. Millaista olisi reissata vähän pitempään ja nähdä monta paikkaa. Vain 15 minuuttia kestävän ajomatkan aikana päästiin siihen tulokseen, että me lähdetään reissuun!

Tästä alkoi hullu suunnittelu sekä rahan säästäminen. Tiesin myös että tälläisen reissun takia muut reissut tältä vuodelta saisi jäädä. Se ei tälläiselle reissu riippuvaiselle ollut kiva todellisuus huomata, mutta on pitänyt pitää pitempi aikainen tavoite kokoajan mielessä, ettei vieroitusoireet ota valtaa.

Ajan kanssa tämä suunnitelma on muuttunut monesti, niin kohteiden, pituuden kuin lähtijä porukankin suhteen. Nyt reissu on kuitenkin valmiina ja lokakuussa lähdetään!

Takaisin Balille

Bali… Yksi mun lempi paikoista mihin oon ikinä matkustanut ja nyt pääsen sinne takaisin. Vielä kokonaiseksi kuukaudeksi! Se aika tulee olemaan täynnä aurinkoa ja smoothie kulhoja, aaltoja sekä surffausta. Aijon sukeltaa kaikkeen Balin ihanuuteen tuon kuukauden aikana.

Yksi siistein juttu tässä on se, että saadaan niin monta meidän ystävää mukaan. Kaksi viikkoa yhteistä reissua ja uusia kokemuksia.

Sitten tapahtuukin se hauskin osuus. Kahden viikon jälkeen, muut lähtee kotiin ja minä jään sinne yksin!

Yksin olo ajalle ei ole mitään ihmeempiä suunnitelmia, odotan vaan mielenkiinnolla millaista se tulee olemaan. Tulen ainakin kirjoittamaan ja valokuvaamaan paljon. Haluan keskittyä tekemään juttuja mitkä helposti jää arjen jalkoihin ja nyt mulla tulee olemaan aikaa tehdä niitä ihan kaikessa rauhassa.

2 viikkoa yksin

Ekana sulla tulee varmaan mieleen, että miten oikein uskallan. Se on ollut aika tuttu reaktio lähiaikoina. Tosi asiassa, pelko yksin olosta ei ole edes pyörähtänyt mielessä. En tiedä miksi. Viimeksi kun oltiin Balilla, mulla oli tosi turvallinen olo ja niin hyvän ensi kokemus yksin reissaamisesta vaikuttaa siihen, että usko yksin pärjäämiseen on aika korkea.

Yksi syy miksi tätä blogia halusin alunperinkin alkaa kirjoittamaan, oli se, että haluan kannustaa muitakin lähtemään reissuun rohkeasti. Yksin tai yhdessä. Jos sydän huutaa maailmalle, joskus ei vaadi kuin hetken ihan hullua rohkeutta ja voin olla varma, että se johtaa johonkin upeaan.

Kiinnostaako teitä kirjotukset yksin matkustamisesta? Vinkkejä, suunnitelmia, turvallisuutta, uskallusta? Kommentoi alle kysymyksiä ja mikä kiinnostaa niin vastailen niihin myöhemmissä kirjoituksissa.

Seuraavaksi Aasian valloitus

Parin viikon yksin olon jälkeen on taas kiva saada seuraa. Lennän Balilta Bangkokiin ja siellä mua jo odottaa minun rakas ja kaksi ihanaa ystävää.

Oon viimeksi ollut Thaimaassa pienenä, joten on ihana päästä kokemaan se näin aikuisenakin uudella tavalla. Alku reissusta otetaan pohjoinen haltuun ja loppu reissusta loikoillaan etelän rannoilla. Siinä välissä kierretään muutama muukin maa.

Uudet paikat

Parasta matkustamisessa on mun mielestä se, kun pääsee täysin uuteen paikkaan. Käydä jossain missä ei ole koskaan käynyt, nähdä jotain mitä ei ole koskaan nähnyt.

Thaimaasta suunnataan kohti Vietnamia. Oon kuullut sekä lukenut niin paljon hyvää tästä paikasta! Kiinnostavia kaupunkeja ja kauniita rantoja. Harmittaa vaan ettei aikaa ole enempää, tässä maassa voisi viettää varmaan koko kuukauden!

Vaikeinta tässä reissun suunnittelussa onkin varmaan ollut valinnat. Mihin mennä ja mitä nähdä. Kaiken haluaisi kokea, mutta halutaan jättää myös tilaa sponttaaneille seikkailuille.

Vietnamin jälkeen jatketaankin vain tyttöjen kesken Malesiaan.

Mysteerinen Malesia

Olen vuosien aikana tutkinut paljon matkakohteita, mihin haluaisin mennä ja mitä tehdä siellä, joten kokemusta tälläisen tiedon etsimisestä on paljon. Malesiasta en kuitenkaan tuntunut löytävän paljoakaan. Verrattuna tiedon määrään mitä löytyy naapuri maista, ero oli suuri. Kaikki tieto mitä kuitenkin löysin, kiehtoi niin paljon, että haluan päästä paikan päälle tutkimaan lisää.

Kaikki matkavinkit on tarpeen eli jos sulla tietoa Malesiasta tai mistään näistä kohteista niin ehdotukset otetaan ilolla vastaan!

Viimeiset hetket rentoutuen

Lyhyen ajan ja monen kohteen vuoksi alku reissaaminen tulee olemaan välillä aika hektistä, mutta loppu aika me rentoudutaan. Etsitään parhaat rannat mitä Thaimaalla on tarjota ja otetaan viimeiset rusketukset pintaan ennen kotiin paluuta.

Jouluksi kotiin

Takaisin Bangkokiin pariksi päiväksi ja takaisin Suomeen. Odotan millaista on tulla kotiin noin pitkän ajan jälkeen. Oonko alkanut ikävöimään kotia (tätä ei oikeastaan koskaan reissussa tapahdu) vai haluisinko reissun vaan jatkuvan. Luultavastin kun tuun takaisin, mulla on jo seuraava reissu mielessä.

Lisää tulossa

Niinkuin tän kirjoituksen otsikosta huomaa, lisää muutoksia on tulossa. Tää reissu on mun unelmien täyttymys ja musta on ihanaa päästä jakamaan tää teidän kanssa. Oon halunnut toteuttaa näitä juttuja kuitenkin omassa rauhassa ja kertoa maailmalle sitten kun asiat on varmoja. Työskennellä hiljaisuudessa ja antaa tulosten puhua puolestaan.

On kuitenkin vielä yksi unelma mikä ei ole ollut vain mun unelma vaan meidän ja nyt ollaan vihdoin saatu se toteen. Reissun ja tän yhteisen unelman toteuttaminen samaan aikaan ei ole ollut mikään helpoin pala kakkua ja tää kaikki on vaatinut paljon. Näistä muutoksista me ei olla saatu mitään maailman parasta palautetta, suurin osa kutsuu meitä hulluiksi. Mutta meitä ei haittaa.

Haluun näyttää, että aina ei tarvi mennä normin mukaan. Ennemmin kokeilen elää unelmiani ja mahdollisesti todeta, että ne ei olekkaan mua varten, kun elää elämää haaveillen jutuista joita en uskalla toteuttaa, koska muut ei tee niin tai ajattele niistä hyvää.

Vielä hetki odotusta jonka jälkeen kerron tänne mistä on kyse. Sillä välin laittakaa kysymyksiä ja vinkkejä tulevasta seikkailusta tai vaikka veikkauksia tulevasta!

-Nanna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.