Papana

Tässä se meidän suuri muutos on. Muutto meidän uuteen unelmien pikku kotiin, asuntoautoon! Papana auttaa meitä säästämään rahaa, mutta ennen kaikkea, se auttaa meitä elämään yksinkertaisempaa, vapaampaa ja seikkailun täyteisempää elämää.

”Myydäänkö vaan kaikki ja muutetaan autoon”

Joka vuotisen ”mitä teen elämälläni” -ahdistuksen keskellä heitin tälläisen idean ilmoille. Vastaanotto ei ollut niin innostunut, joten jätin asian sikseen. Muutaman viikon päästä huomattiin kuitenkin jo katselevamme autoja netistä.

Kaikki ei mene aina suunnitelmien mukaan

Siitä hetkestä, kun alettiin ideaa toteuttaa, se sama idea on muuttunut miljoona kertaa. Millainen auto, tarvittavat varusteet, hinta. Vaihtoehtoja on ollut paljon. Nyt kuitenkin löydettiin se oikea ja ei voitaisi olla tyytyväisempiä.

Mielipiteitä

Niitä on ollut monia. Suurinosa aika kyseenalaistavia meidän tekemästä valinnasta. Ymmärretäänhän me, että tää on vähän erikoinen ratkaisu sekä riski. Mutta mitä sitten?

Tän toteutuksen keskellä oon huomannut kuinka moni pelkää epäonnistumista. Mitä jos ette tykkääkkään asua siellä, ootteko miettinyt millaista se on, mitäs talvi? Ollaan mietitty, mutta ei se miettiminen vie hirveän pitkälle. Voi vaan kokeilla ja nähdä millaista se on. Eikö?

Se jos me kokeillaan tätä ja huomataan ettei tämä olisikaan meitä varten, ei tarkoita, että oltaisiin epäonnistuttu. Me toteutettiin meidän unelma. Ja jo se kaikki mitä ollaan saatu tällä matkalla on enemmän kuin osattiin edes kuvitella. Elämä on unelmia ja niiden kokeilua varten. Älä anna pelon huijata elämään tylsää elämää.

Elämä auton oston jälkeen

Ostettiin Papana tänään tasan kolme viikkoa sitten. Suunnittelemista sekä hommaa on riittänyt. Onneksi kaikkea ei ole tarvinut tehdä kuitenkaan yksin, koska meidän lähipiiristä on löytynyt niin ihania, lahjakkaita ihmisiä jotka ovat osanneet tehdä juttuja joista meidän tekemänä ei olisi tullut mitään.

Tämä viikko on ollut kaikista rankin. Siis sen jälkeen kun ostettiin auto. Ennen auton ostoa tämä viikko ei ole rankkaa nähnytkään! 😀 Kirjoitin tästä muutoksesta ja sen aiheuttamasta myllerryksestä viime viikolla ja sen voit lukea täältä.

Tällä viikolla on maalattu, ostettu ja asennettu. Mutta yksi asia mitä ei olla paljoakaan tehty on nukkuminen. Niinkuin eilen todettiin, on taas iltavuoron aika ja eikun hommiin.

Tänään muutamaa pientä asennusta lukuun ottamatta Papana on valmis. Valmis meidän seikkailuille.

Ja illalla juhlitaan. Minun eilisiä synttäreitä sekä Papanan valmistumista.

Musta ois ihanaa saada kysymyksiä, ajatuksia ja vinkkejä, eli jos sellaisia löytyy niin voi laittaa kommenttia tai viestiä, täällä tai instagramissa.

-Nanna

Minut löydät instagramista nimellä @seikkailijananna tai tästä linkistä.

8 kommenttia artikkeliin “Papana”

 1. ville välikivi

  moikka. siis toi on unelma idea🤩 voit asua matkustaa ja tottakai varmasti suuri säästö rahallisesti. ja suomesta löytyy tosi hyviä karavaanari paikkoja ja kuulema asuntoautomatkailijat ovat hyvin keskenää tulevaa kansaa. toivotan teille upeita reissuja, terveisiä, ja aktiivisesti somessa aion seurata miten teillä menee😊

  1. Seikkailija Nanna

   Kiitos kannustuksesta 💛 Jep, jo eka kerta ku ajettii tällä nii kaikki karavaanarit moikkaili meille 😄

 2. Wau eksyin jotenkin sun blogiin ja oon ihan hämilläni siitä miten rohkea oot! 😀 Saanko udella että millaista työtä teet?

 3. Hienoa huomata että kotikylällä on muitakin ”hulluja” 😀 Olen itse kolme vuotta asunut autossa, enkä hevillä vaihtaisi takaisin entiseen. Ihmettelijöitä riittää eikä moni edes tunnu alkuun uskovan. Yhden talvenkin vietin, ilman lisäsähköä, lukuunottamatta työpaikan tarjoamaa tolppapaikkaa jossa työpaivän ajan sai akkuja ladata. Ympärivuotinenkin asuminen onnistuu ongelmitta kunhan sähköä on tarjolla riittämiin 🙂 Aurinkosähkö sekä telttasauna on ollut
  mulla suunitelmissa. Tsemppiä! 🙂

  1. Seikkailija Nanna

   Kiitos ihanasta kommentista😍Ihan mahtavaa kuulla tällästä tarinaa joltain kuka on tehnyt tätä pidempään! ☺️ Meillä oli tässä aurinkopaneelit jo valmiina, on kyllä tosi hyvä lisä varsinkin kesällä👍🏻

 4. Hei, itsellä ollut myös matkailuauton etsintä käynnissä. Mihin malliin päädyitte ja onko autossa paljon jo vuosia sekä kilometrejä takana? 🙂 Minua mietityttänyt että uskaltaako ostaa hieman vanhemman matkailuauton. Olisi kiva kuulla mihin muut päätyneet ostaessaan 🙂

  1. Seikkailija Nanna

   Moikka, nyt en kyllä ulkoa muista auton vuosilukua tai kilometrejä. Mutta tutkittiin paljon erilaisia malleja ja käytiin katsomassa erilaisia autoja kunnes se oikea ja omalta tuntuva sitten löytyi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.