Prahan nähtävyydet budjetilla

Laita kartta pois ja eksy kauniiseen kaupunkiin.

Tämä lause sopii musta täydellisesti Prahaan.

Jo ensimmäisenä iltana muistin miksi rakastuin tähän paikkaan muutama vuosi sitten. Huomaan taas käveleväni katse ylhäällä ihaillen kaikkea ympärilläni.

Kaupunki jossa on vanhaa ja uutta, sykettä ja rauhaa. Paikka johon moni matkustaa vain muutamaksi päiväksi vaikka tekemistä ja nähtävää riittäisi moneksi viikoksi!

Me oltiin Prahassa 5 päivää ja aika pienellä budjetilla. Haluttiin kuitenkin nähdä mahdollisimman paljon. Uskon että tämä on monelle aika tuttua lyhyillä reissuilla kun ei halua tuhlata omaisuutta.

Siksi haluan jakaa teille 5 upeaa paikkaa Prahassa, jotka ovat täysin ILMAISIA.

John Lennon Wall

Tää värikäs, aina muuttuva seinä on ehdoton instagram kuva-kohde.

Seinä sai alkunsa vuonna 1980 kun John Lennon murhattiin. Joukko häntä ihailevia nuoria alkoi toteuttaa seinälle piirustuksia Lenonista sekä hänen tekstejään.

Nykyään seinälle käydään tekemässä uusia taideteoksia ja seinä on aina erinäköinen. Kannattaa siis varoa nojailemasta seinään ettei jää esim valkoista maalijälkeä takapuoleen niinkuin mulle kävi.

Suuntaa tänne aikaisin aamulla jos haluat nähdä seinän ilman muita täydellistä selfietä yrittäviä turisteja.

Petrin kukkula

Yksi Prahan kauneimmista puistoista, parhaalla maisemalla ja täysin ilmaiseksi!

Kukkulan huipulla on paljon nähtävää mutta jo sinne matkaaminen on kokemus itsessään.

Kiemurtelevalla polulla ylös on upeita näköalapaikkoja joilla voi levätä. Ei ole nimittäin mikään kevyt lenkki, varsinkaan yli 25 asteen helteessä. Ylös löytyy myös maksullinen ”juna” jos ei huvita kävellä.

Jos tämä reilu 300 metrin nousu ei riitä, voit pientä maksua vastaan nousta vielä 60 metriä Prahan korkeimpaan kohtaan. Huipulta nimittäin löytyy Eiffelin näköinen näkötorni. Kukkulan tasanteelta löytyy myös muita hienoja rakennuksia sekä värikäs ruusupuutarha. Näin syksyllä kukat ei enää ollut parhaassa loistossaan mutta kauniita silti.

Jos kaipaat rauhaa kaupungin hälinästä, suuntaa tänne.

Stromovka puisto

Jos yllämainittu puisto ei ole tarpeeksi rentouttava suuntaa pari metropysäkkiä kauemmas. Tämä puisto tuntuu kuin keitaalta kaupungin keskellä.

Pakkaa piknik mukaan ja suuntaa lammen rannalle. Jotkut ovat siellä perheen kanssa viettämässä päivää, ulkoiluttamassa koiraa, palvomassa aurinkoa ja jotkut joogaamassa puun varjossa.

Täällä voisi viettää koko päivän ja monet paikalliset näyttivät olevan samaa mieltä.

Ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka.

Prahan linna

Ootko koskaan kävellyt paikkaan jossa tunnet kuin oisit jossain toisessa ajassa?

Tältä musta tuntu kun astuin Prahan linnaan.

Tää maailman suurin muinaislinna pitää paljon sisällään. Löytyy museoita, ravintoloita, puutarha, katedraali sekä jopa presidentin työtilat.

Sisäänpääsy tänne on ilmaista mutta kohtuullisella hinnalla pääset vaikka opastetulle kierrokselle.

Upeinta tässä linnassa mun mielestä on sen sisäpihalla sijaitseva Pyhän Vituksen katedraali. Sen tornit näkee jo kaukaa ja läheltä sen yksityiskohdat vie mennessään. Katedraaliin pääsee ilmaiseksi sisään, mutta vain pienelle alueelle.

Linnassa kuluu helposti monta tuntia, varsinkin jos maksat itsesi sisään museoihin ja linnan muihin tiloihin.

Tämä paikka on mun ehdoton kohokohta Prahassa. Sieltä löytyy nähtävää useammallekkin vierailu kerralle.

Vanhan kaupungin aukio

Oli vuodenaika mikä tahansa, niin paikalliset kuin turistitkin kerääntyvät tälle kauniiden rakennusten ympäröivälle aukiolle.

Kesä iltaisin ihmiset istuutuvat pitkin poikin aukiota, saippuakuplien puhaltajat viihdyttävät lapsia ja tulen sylkijä pistää shown pystyyn.

Talvella aukio täyttyy kojuista joissa myydään lampaan taljoista koruihin ja ruoasta kuumaan viiniin.

Upein kokemus jonka voit minun mielestä kokea aukiolla on uuden vuoden aatto. Kun kello lyö 12 tuntuu kuin maailma pysähtyisi sun ympärillä. Ihmiset iloitsee ja huutaa hyvää uutta vuotta monella eri kielellä ja näät upeat ilotulitukset korkeiden rakennusten keskeltä. Yksi kirkko näyttää aivan Disney linnalta ilotulitusten keskellä!

Ja tämä kaikki kokemus, TÄYSIN ILMAISEKSI!

Miten sitten liikkua näihin paikkoihin halvalla?

Helpoin ja halvin keino liikkua Prahassa on metro. Sillä pääsee lähes joka paikkaan ja kaikki nämä yllä mainitut kohteet sijaitsevat metropysäkkien varrella.

Suuntaa siis lähimmälle metropysäkille ja sieltä saat automaatista ostettua lipun.

Tuliko sulle mieleen joku kaupunki jossa voi nähdä paljon mutta maksaa vähän?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.