Seikkailua kamujen kanssa

Ensimmäisen viikon jälkeen porukka pieneni joten siirryimme toiseen villaan.

Tämä toinen majoitus oli ihana puu mökki rauhallisemmalla alueella. Nyt ei kuulunut liikenne vaan heinäsirkat ja gekkot. Meillä oli iso piha sekä uima-allas josta oli näkymät riisipelloille. Pieni moka villaa varatessa kuitenkin kävi. Kuvauksessa lukee että löytyy 9 nukkumapaikkaa. Niin löytyy, mutta vain 3 makuuhuoneesta😄 Oli siis kolme makuuhuonetta joissa oli 3 vuodetta. Ja sitten meitä oli vielä juuri sopivasti 3 pariskuntaa plus 3 yksin matkustavaa.

Eihän siinä auttanut muuta kun rakentaa meille oma pieni lemmenpesä olohuoneeseen honeymoonin viettoon! Porukka kuitenkin väheni loppuviikosta ja saatiin loppu lomaksi oma makuuhuone.

Eka viikko oli häitä ja rentoutumista. Tokalla viikolla oli vihdoin aikaa tekemiselle ja näkemiselle.

Uluwatu

Skootterit alle ja etelää kohti. Balilla suurin osa rannoista on musta hiekkaisia eikä hirveän kirkas vetisiä saarella sijaitsevien tulivuorten takia. Etelässä kuitenkin sijaitsee useita valkohiekkaisia, kirkas vetisiä rantoja joita kannattaa käydä kurkkaamassa.

Ja niin me tehtiin. Villan vaihto päivänä, jätettiin vaan tavarat uudelle villalle ja lähdettiin valloittamaan Balin moottori tie. (Ehkä olisi pitänyt lähteä aikaisemmin aamulla niin ei olisi ollut niin kuuma ajaa sellaista matkaa.) Ajo Canggusta Uluwatuun skootterilla kesti n. puolitoista tuntia.

Meidän piti käydä 3 rannalla mutta aika jäi vähän lyhyeksi kun ei haluttu ajaa pilkkopimeässä kotiin.

Kerettiin kuitenkin käydä kahdella ja ne oli upeita! Kirkasta vettä ja kallioita. Niistä on Uluwatu tehty.

Vesiputoukset

Jo ennen lähtöä tiesin, että yhden päivän käytän vesiputousten metsästykseen. Viime Balin reissulla näin ensimmäisen kerran koskaan vesiputouksen ja rakastuin.

Tällä kertaa lähdettiin kauemmas. Pohjois Balilta löytyy enemmän vesiputouksia kuin kerkeää nähdä yhden päivän aikana.

Kyyti saapui aamu 6. Hypättiin autoon ja lähdettiin ensimmäiseksi metsästämään aamupalaa. Siinä vierähtikin hetki kun ei mikään paikka ollut niin aikaisin auki. Lopulta löydettiin ihana paikka ihan ensimmäisen vesiputouksen vierestä. Syötiin ja suunnattiin vesiputoukselle nro 1.

Aling Aling

En ollut tutkinut tätä vesiputousta sen enempää kun että tiesin siellä olevan jonkunlainen mahdollisuus hypätä vesiputoukseen. Kuvissa hyppy näytti olevan ihan pieni, kuin laiturilta hyppäisi. Ja voi kun olinkin väärässä! Tämä vesiputous ylitti kaikki odotukset ja päätyi olemaan koko päivän paras.

4 eri vesiputousta, vesiputouksen muodostama vesiliukumäki ja hyppytasoja 5 metristä 15 metriin. Ikinä ei ole tutissut polvet niin paljon kun näillä hypyillä. En siis hypännyt 15 metristä, sieltä saa hypätä vaan ammattilaiset. Mutta ensin 5 ja sitten useiden, en todellakaan hyppää kommenttien jälkeen hyppäsin myös 10 metristä.

Tässä paikassa sydän hakkaa ja adrenaliini virtaa ja jos sitä haet, niin suuntaa tänne!

Git Git

Lyhyen matkan päässä ensimmäisestä vesiputouksesta sijaitsi seuraava. Olin tutkinut jo niin monia vesiputouksia etten edes muistanut millainen tämän pitäisi olla.

Auto parkkiin, portaita alas viidakkoon ja hetken päästä kuului jo veden kohinaa. Kallion kulman takaa paljastui upea vesiputous jossa voit hyppiä liaanilla veteen kuin Tarzan!

Tällä vesiputouksella ei kuitenkaan mennyt läheskään niin kauan aikaa kuin ensimmäisellä. Tekemistä ja ihmeteltävää oli huomattavasti vähemmän. Eli jos ei halua kuluttaa paria tuntia mitä Aling Aling putouksella menee, tämä on sun valinta. Tekemistä sekä ihailtavaa, mutta ei niin paljoa.

Kolmas vesi putous

Suunnitelmissa oli 3 vesiputousta.

Lähdettiin Git Gitiltä syömään ja sitten viimeiselle vesiputoukselle. Ajettiin upeita kiemuraisia tropiikki reittejä. Korvat meni lukkoon kun nousut ja laskut oli niin suuria.

Sanottiin että joku ihan simppeli paikallinen ruoka sopii hyvin meille. Ajettiin suoraan seuraavalle vesiputoukselle jonka parkkipaikalla oli hyvin pieni ja yksinkertainen kuppila. Porukkaa alkoi pikkuhiljaa jännittämään että millaistahan ruokaa täältä tulee.

Otettiin kaikki samaa ruokaa, paikallisia nuudeleita. Tämä ruoka päätyikin olemaan yhtä parasta ruokaa mitä syötiin koko reissulla. Ei pidä näköjään siis tuomita ulkokuoren perusteella!

Ruoan jälkeen oltiin valmiita valloittamaan edessä olevat 300 rappusta alas ja sama ylös. Menin tiskille ostamaan lippuja ja päädyin yllättymään pahemman kerran.

Hinnat tälle vesiputoukselle oli todella korkeat. Siihen nähden mitä kaikkea edellisillä putouksilla oli tarjota tähän hintaan ei kuulunut puoliakaan. Hintakin oli enemmän mitä maksettiin kahdesta edellisestä yhteensä.

Juteltiin porukalla hetki ja päädyttiin siihen, että nähtiin pari todella upeaa putousta ja täällä saatiin tosi hyvää ruokaa, eiköhän tämä päivä ollut tässä.

Pojat oli ainakin ihan valmiita kotiin 😀

Nää kokemukset oli ihana kokea ystävien kanssa. Tätä kaikkea voidaan muistella yhdessä sitten vanhana. Kuinka hienoja paikkoja nähtiin ja kuinka hulluja oltiin ajaessamme moottoritiellä ja hyppiessämme vesiputouksilta.

-J

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.