Tahdon

Ystävänpäivä 14.2.2018

Odotan jääkiekko treenien loppumista hieman loukkaantuneena romanttisten suunnitelmien peruuntumisesta. Olin kuitenkin sytyttänyt kynttilöitä ja tehnyt iltapaa, jotta voitaisiin edes pieni hetki viettää yhdessä ennen nukkumaan menoa. Huomenna olisi töitä ja kello oli jo yli 10, niin tiesin, ettei voida valvoa myöhään.

Syötiin iltapalaa ja vaan nautittiin toistemme seurasta. Hetken päästä lähdin käymään vessassa ennenkuin käytäisiin nukkumaan. Vessassa kuuntelin, että jäikö sille vielä nälkä kun keittiöstä kuului rapistelua. Nopeasti kuitenkin unohdin asian ja palasin sänkyyn.

”Annatko vettä?” Otan vesi lasin yöpöydältä ja käännyn takaisin. Yllätyksekseni nään pienen foliosta tehdyn renkaan edessäni ja varmaan arvaatte mitä vastasin.

Toukokuu 2018

Pian kihloihin menon jälkeen aloitettiin häiden suunnittelu. Luulin, että tästä olin haaveillut koko ikäni. Heti oli selvänä mekko, värit, kaikki. Hääpaikkakin oli varattu, mutta suunnitelmien edetessä huomasimme, ettei tämä ole sitä miten haluamme päivän kokea.

Perutaan häät

Paljon vaivaa, rahaa ja aikaa yhden illan takia. Me vaan halutaan naimisiin. Jakaa se ihana hetki yhdessä, rauhassa, ilman turhaa häsellystä. Silloin me päätettiin, me karataan!

Heti kun tajuttiin, että tavalliset häät ei ole meitä varten, oli selvää missä menisimme naimisiin. Oltiin jo muutenkin suunniteltu Balille menoa, joten miksi ei mentäisi naimisiin siellä. Paikassa jonne matkustettiin ensimmäisen kerran yhdessä. Paikka, jossa rakastuttiin vielä entistä syvemmin.

9.6.2018

Aluksi ajateltiin, että mentäisiin vain kahdestaan eikä kerrottaisi kenellekkään. Olimme kuitenkin jo ennen häiden perumista keretty miettiä kenet haluaisimme kaasoiksi ja bestmaneiksi. Alkoi tuntua, että heidän kanssa haluaisimme jakaa sen hetken sekä muistella tätä yhdessä vuosien päästä.

Teimme kaikille laatikot, joilla pyysimme heitä kaasoiksi ja bestmäneiksi.Tyttöjen laatikoista löytyi kuoharia, silkkinen aamutakki sekä pieni kirje. Aluksi saattoi ymmärtää, että kyseessä olisi alunperin suunnittelemamme häät. Laatikosta kuitenkin löytyvä pieni kirje paljasti mistä oikeasti oli kyse.

”Emme olisi voineet keksiä parempaa paikkaa sanoa tahdon kuin Bali. Ja meille olisi maailman tärkeitä että juuri sinä olisit paikalla jakamassa meidän kanssa tämän hetken. Kutsumme sinut siis juhlistamaan häitämme, karkuun lokakuun kylmiä ilmoja aurinkoisille rannoille. – Pauli & Janina”

En edes tiedä miten saatiin toteutettua tämä ilman, että kukaan arvasi mitään! Kutsuttiin pojat kahville samana päivänä kun sain kaikki tytöt illalla lasillisille.

Ensin oli siis poikien vuoro. Kahviteltiin olohuoneessa kunnes tuli sopiva hetki hakea yllätys laatikot makuuhuoneesta. Reaktio oli mahtava ja kaikki oli heti messissä!

Illalla tapasin tyttöjen kanssa. Siinä kohtaa kun puhelimeen tuli viesti ”nyt ulkona” lähdin äkkiä muka käymään vessassa. Jouduin pyytämään lupaa livahtaa ulos ravintolan takaovesta sillä pöytämme sijaitsi niin, etten olisi päässyt etuovesta huomaamatta. Siinä oli henkilökunnalla ihmettelemistä! Paketit mukaan ja lähdettiin yllättämään tytöt. Taas kerran mahtava reaktio ja kaikki oli heti lähdössä mukaan.

Kaasoihin tuli vielä myöhemmin lisäystä kun tajusin, että tarvin vielä yhden ihmisen vierelleni.

Häät ulkomailla

Naimisiin meno ulkomailla vaati paljon taustatutkimusta ja asioiden selvittelyä. Onneksi häät ovat aika yleisiä Balilla, joten hääsuunnittelijoita kaiken järjestämisen avuksi löytyy paljon. Vaihtoehtoja löytyy luksushäistä yksinkertaisiin rantahäihin. Me oltiin heti yksinkertaisuuden kannalla. Olin yhteydessä moneen toimistoon kunnes löytyi se oikea. The 7agency. Paljon hyviä arvosteluita, budjettiin sopivat hinnat sekä ihana henkilökunta. Alusta asti tuntui, että he ovat apunamme kaikessa ja oikeasti haluavat luoda meidän unelmien häät.

Meidän ei tarvinut stressata oikeastaan mistään! Valittiin malleista minimalistiset koristelut, tärkeintä meille oli olla rannalla ja sen jälkeen ainut mitä meidän piti miettiä, oli meidän kahden vaatteet.

Kuukaudet kului ja häät lähestyi. Päivä päivältä tämä tuntui enemmän ja enemmän oikealta.

2.10.2019

Lähtö Balille. Häämekko laukkuun ja menoksi!

4.10.2019

Hääsuunnittelu tapaaminen. Viimeiset silaukset isoa päivää varten. Tai no meidän piti suunnitella vain pikku juttuja.. Me kuitenkin päädyimme siirtämään koko häät aurinkonlaskusta auringonnousuun. Herätys siirtyi vähintään 5 tunnilla ja muutenkin päivän aikataulu muuttui täysin. Auringonlaskun aikaan oli riski turistien täyttämästä rannasta. Päätimme, että tyhjä ranta olisi aikaisen heräämisen arvoista.

6.10.2019

POLTTARIT!

Edellisenä iltana kun olimme menossa nukkumaan, sängyllemme oli ilmestynyt kirje. Siitä meille selvisi ystäviemme tekemät ohjeet seuraavalle päivälle. Meillä olisi polttarit. Oltiin niin innoissaan eikä oltaisi maltettu odottaa aamua.

Herättiin aamulla aikaisin, ohjeet käski meidän saapua alakertaan tasan puoli 9. Viimeiset 10 minuuttia vaan istuttiin sängyllä ja odotettiin että saisimme mennä.

Alhaalle saavuttuamme meitä odotti meidän ystävät, innoissaan toivottamassa meidät polttari päivään. Pojat lähti ensin ja sitten me tytöt.

Päivä meni nopeasti hyvän ruoan, hemmottelun ja ihanien ihmisten ympäröimänä. Pääsin jopa toteuttamaan yhden haaveeni iltapäivällä. Pääsin ratsastamaan rannalla aaltojen kohinassa ja auringolaskussa.

Pitsaa iltapalaksi ja suihkun kautta nukkumaan 😄 Pieni stressi meinasi tulla kun kello läheni 11 ja häämekon olkaimia piti vielä vähän kiristellä, mutta viimein päästiin sänkyyn ja herätyskello soimaan aamu 4.

7.10.2019

Vihdoin se päivä koitti. Yli vuoden kestänyt salailu, suunnittelu ja odotus palkittiin.

Sanoimme tahdon kauniilla, tyhjällä rannalla auringon noustessa ympäröivien kalloiden reunoilta. Hetki oli enemmän mitä olisimme koskaan uskaltaneet toivoa. Ihan kuin ketään ei olisi ollut ympärillä. Vaan me kaksi.

Seremonian jälkeen syötiin yhdessä aamupalaa ja oltaisiin nautittu kuohuviiniä jos pojat ei olisi vahingossa ostaneet punaviiniä 😀 Aamiaisen jälkeen vaihdettiin uikkareihin. Loikoiltiin päivä altaalla nukkuen päikkäreitä ja ottaen aurinkoa. Harva pystyy viettämään hääpäivää näin rennoissa tunnelmissa!

Illalla laittauduttiin uudestaan, suunnattiin ulos syömään ja juhlittiin aamuun saakka meidän huvilalla. Musiikki raikasi ja Bintang virtasi. Ruokahuoneen pöytäkin sai siirtyä tanssi battlejen tieltä.

Miedän häät ei olisi voineet olla yhtään enempää meidän näköiset. Ei turhaa stressiä, ei häsellystä. Vain lähimmät ystävät ympärillä ja pystyttiin keskittymään meihin kahteen. Tässä päivässä oli taikaa. Tää oli maailman paras päivä.

13.12.2019

Viimeinen silaus. Piste i:n päälle. Vielä oli tehtävä avioliiton laillistaminen Suomessa. Oltiin oltu jo 2 kuukautta naimisissa, kun varastin mun aviomiehen sukunimen. Ja vielä perjantaina 13. päivä. Maineestaan huolimatta, tässä päivässä ei ollut mitään epäonnea.

-J

Minut löydät instagramista nimellä @seikkailijananna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.