Vuosikymmenen parhaat seikkailut

Ei kai ole liian myöhäistä muistella viime vuosikymmentä? Vuosien varrella on ollut paljon upeita seikkailuja, mutta tähän olen kasannut ne mieleenpainuvimmat.

Kap Verde

Aloitetaan ensimmäisellä. Lähdin isoäitini sekä serkkuni kanssa rentouttavalle viikon reissulle Kap Verdelle. Siinä reissussa ei ollut mitään ihmeellistä, nautittiin auringosta, merestä, hiekka dyyneistä sekä herkullisesta ruoasta. Mutta paluu matka se vasta seikkailu olikin!

Lähtö aamuna saimme kuulla Islannin tulivuoren purkauksesta, joka oli pysäyttänyt lentoliikenteen.

Meidän reissu pidentyi viikolla kun matkattiin pieni pätkä lennolla ja lopuksi Euroopan halki bussilla. Nautittiin hienoista hotelleista Mallorcalla ja Saksassa, mutta suuri osa ajasta nukuttiin, tai yritettiin nukkua, täydessä bussissa, jossa pienillä lapsilla loppui kärsivällisyys ja vessa sanoi itsensä irti. Aika kultaa muistot ja nyt tuo paluu matka on hauska tarina jaettavaksi!

Saksa

Asia mitä odotin eniten ammattikoulussa. Työharjoittelua ulkomailla. Kohteen valitseminen ei ollut ihan niin helppoa, kun kuvittelin, sen vaihtuessa Italiasta Englantiin ja siitä Saksaan. Ja tämä kaikki vain muutama kuukausi ennen lähtöä.

Viime hetken järjestelyiden takia, perillä asiat ei aluksi mennyt suunnitelmien mukaan, kun ötököiden täyttämä kylmä huone keskellä ei mitään oli lähettää meidät kaikki kotiin jo ensimmäisenä iltana. Lopulta asiat järjestyivät ja saatiin uusi koti loppu ajaksi. Sielläkään mulla ei kyllä ollut onnea, kun sänky hajosi melkein joka yö😂

Kaikesta huolimatta tältä reissulta jäi hauskoja epäonnisia hetkiä ja yksi elämän parhaista kokemuksista muistoihin.

Bali

Niin silloin ensimmäisen kerran kuin nyt toisenkin, tämä paikka vei mun sydämen. Täällä luonto on saanut mut itkemään kauneudellaan, täällä löysin rohkeuden matkustaa yksin (kiitos maailman ihanimpien paikallisten) ja täällä koettiin meidän elämämme onnellisin päivä kun sanottiin tahdon aaltojen kohinassa.

En edes osaa selittää kuinka suurta paikkaa tämä saari pitää mun sydämessä. Balilla on aina ollut hyvä olla. Balin seikkailuista oon kirjoittanut useampaan kertaan, mutta tästä voit aloittaa.

Praha

En ole enää vuosiin tykännyt juhlia joulua. En tykkää siitä ruoasta, stressistä ja joka paikkaan juoksemisesta.

Siksi muutama vuotta sitten tekemämme tyttöjen reissu pakoon joulua oli niin huippu! Ei häsellystä, ei paineita, vaan uusi ihana kaupunki ja paras ystävä siinä vierellä. Tämä on yksi parhaista kokemistani reissuista.

Vapaaehtoistyöt Laosissa

Syvä huokaus… Mistä edes aloittaa? Tätä reissua ei varmaan ylitä mikään. Tämän matkan jälkeen mun elämä ei ollut enää sama ja näin asiat niin eri tavalla. Näin enemmän. Selkeämmin. Täällä koin tunteita, joita en edes tiennyt olevan olemassa. Laos teki musta sen mitä olen nyt. Haluutko lukea mun vapaaehtoistyö reissusta lisää? Tästä pääset lukemaan lisää.

Säbämuijat goes..

Maailma, varokaa. Säbämuijat on liikkeellä!

Viime vuonna mentiin Malagaan ja katsotaan mihin vuodet meitä jatkossa vie. Näillä reissuilla ei pelata säbää vaan nautitaan sivistyneesti kulttuurista ja viinistä. Vai oliko se niin sivistyneesti sittenkään… ?

Snorklaus Gileillä ja Koh Lantalla

Vihdoin pääsin toteuttamaan suuren haaveen ja tutustumaan vedenalaiseen maailmaan! Halu nähdä lisää on vain kasvanut ja pelosta huolimatta haluan jonain päivänä käydä vapaasukellus kurssin, jotta pääsen tutkimaan enemmän.

Vietnam

Hassua, että paikka miltä odotin varmaan vähiten koko Aasian reppureissulta, päätyikin jäämään eniten mieleen. Niin se ravintola Hanoissa, jonka nimeä en vieläkään muista kuin skootteri seikkailu läpi sumuisten vuorien Da Nangissa. Vietnam oli täynnä asioita, jotka jää vuosikymmenen kohokohtiin enkä malta odottaa, että palaan jonain päivänä kokemaan enemmän. Lisää kuvia ja tarinoita Vietnamista löytyy täältä.

Yö junat

Niin Thaimaassa kuin Vietnamissakin, nämä kokemukset oli niin kamalia, että ne oli siistiä kokea. Okei, ei ne ihan hirveitä ollut, aika epämukavia vaan 3 luokan penkki paikkoineen ja 2 luokan ötököiden täyttämine sänkyineen.

En kuitenkaan jättäisi niitä kokematta, jos voisi palata ajassa. En missään nimessä. Se oli nimittäin niin kamalaa, että ne hetket ovat nyt hauskimpia muistoja reissulta, enkä varmasti unohda niitä koskaan.

Thaimaan norsut

Olen aina halunnut päästä näkemään nämä jättiläiset. Onneksi eläin rakkaana ihmisenä olen aika hyvin aina ollut tietoinen eläinten kaltoin kohtelusta enkä siksi halunnut tukea mitä tahansa paikkaa toteuttaakseni oman haaveeni. Pitkän tutkimisen jälkeen löysin paikan jonne, koin hyväksi mennä.

Ajattelen silti, että parasta olisi nähdä eläimiä vapaana luonnossa, mutta on myös paikkoja, joissa eläimistä pidetään huolta kaltoin kohtelun jälkeen.

Olin niin onnellinen, kun näin, että norsut voi hyvin ja pääsin näkemään niitä niin läheltä. Sain tietää norsujen historiasta, mistä ne oli pelastettu tilalle ja miten niistä pidetään huolta.

Vaikka viime vuosikymmen oli todella rankka, oli se silti täynnä upeita kokemuksia. Nämä on niitä hetkiä mitkä tuotti mulle paljon onnea, kasvatti hurjasti ja sai jatkamaan eteenpäin. Nyt kun on menneet muisteltu, on aika siirtyä uusiin seikkailuihin uuden vuosikymmenen myötä. Joko arvaat mitä on luvassa?

-J

Kivoja kuvia ja päivittäisiä seikkailuja löydät mun instagramista @seikkailijananna.