Elämää liikkuvassa kodissa

Kohta jo 2 kuukautta Papanassa asumista ja melkein joka päivä ihmettelen, että toteutuiko tää unelma oikeesti.

Vihdoin haave vapaammasta elämästä toteutui.

Aika on mennyt niin nopeasti ja muutoksen vaikeudet tuntuvat niin kaukaisilta vaikka siitä on vasta hetki. Ja nyt huomaan todeksi sen, mitä uskottelin itselleni joka kerta kun teki mieli luovuttaa.

Kaikki ei ole vielä todellakaan selvää eikä meillä ole mitään hajua miten hoidetaan talvi, mutta ekaa kertaa koskaan, huomaan ottavani asiat päivä kerrallaan. Kaikki selviää aikanaan ja tämä ajattelu tapa on ihan uutta mulle. Jotenkin tää karavaanari elämä on saanut mun kontrollifriikki puolen lepsuuntumaan eikä se oo koskaan tuntunut näin hyvältä 😄

Talvella muutama kuukausi tulee varmasti olemaan turhan viileitä Papanassa asumiseen, mutta missä se aika vietetään on vielä vähän epäselvää. Eli jos sulta löytyy tyhjä kämppä halvalla meidän pienelle porukalle Kouvolan alueelta niin voi ottaa yhteyttä!

Haasteet

On ollut pientä vesi putken irtoamista joka johti hetkelliseen tulvaan Papanan lattialla sekä ukkosmyrskyn aiheuttamaa koiran paniikki tuhoamista, mutta sen suuremmilta vaikeuksilta ollaan vältytty.

Vaikka ollaan vietetty paljon aikaa vesisäiliön, johtojen, akkujen sekä kaasupullojen kanssa, niin en kyllä laske niitä haasteiksi. Meillä on van ollut opeteltavaa tätä elämäntyyliä varten. Empä ole koskaan ennen tiennyt näin paljon autoista.

Papun pikku tuhoilun korjailu on vielä kesken

Papu

Yksi kysytyimmistä kysymyksistä. Miten Papu on ottanut autoon muuttamisen?

Ja vastaus on, että hyvin. Papu on ottanut paikan heti kodikseen ja tykkää kun pääsee aina uusiin paikkoihin meidän kanssa. Entisestä autoilu stressistä Papu on päässyt täysin eroon ja reissailee rennosti mukana. Siitä on tullut myös ihan karavaanari.

Ahdistaako pieni tila?

Tässä tämä toinen paljon kysytty asia. Onhan tämä pieni tila. 40 neliötä pienempi kuin edellinen koti. Mutta kun me ollaan kolmestaan kotona, en edes huomaa tämän kokoa. Me ollaan tehty tästä just sellanen missä viihdytään ja vähäiset neliöt ei missään kohtaa ole tuntunut ahdistavilta.

Plus me viihdytään hyvin toistemme seurassa niin sekin helpottaa tätä pienessä tilassa asumista.

Papana ennen sekä jälkeen remontin
Kodin lemppari paikka

Arki

Eläminen asunto autossa voisi ihan hyvin olla samanlaista kuin normaalissa asunnossakin. Täällä on keittiö, sohva, sänky, ruokapöytä ja telkkarinkin saa laitettua.

Mutta meillä elämä on kyllä ollut aika erilaista kun aikaisemmin. Minun mielestä parempaa.

Me ollaan aika helposti mukavuuden hakuisia ja usein huomasi tuhlaavansa päivän vaan sohvalla makoiluun. Vaikka sanon olevani mukavuuden haluinen, en silti nauti jatkuvasti sellaisesta löhöämisestä.

Nyt kun asutaan Papanassa me tehdään paljon enemmän. Löhötään ja katsotaan netflixiä silloin tällöin jos mieli tekee, mutta sitä ei tee enää niin helposti kun teki ennen.

Pienessä tilassa kaikella on oltava paikkansa. Kaiken paikka on myös oltava paikassa missä ne pysyy samalla kun ajaa eli mitään ei voi jättää vaan pöydälle. Tämä on helpottanut mun siivous stressiä, koska siivoamista ei juuri ole, lattiat lakaistaan joka päivä ja vähän isomman siivouksen teen kerran viikossa.

Keittiön hyllyillä olevat tavarat pysyy paikoillaan pompuista tai mutkista huolimatta. Reuna ei ole mikään korkea, mutta silti ne vaan pysyy siellä!

Hella, jääkaappi ja lämmitys toimii kaasulla. Alku kankeuden jälkeen, nekin kaikki on saatu toimimaan.

Vessan toiminta on myös selvitetty (se ehkä kokoajan siirtyi pienen ällötys pelon takia) ja se on lisännyt kummasti mukavuutta asumiseen kun ei tarvi etsiä vessaa joka kerta.

Haikeat fiilikset

Kerkeän asua tässä uudessa unelmieni kodissa tasan 2 kuukautta ennen kuin lähden yhtä pitkäksi ajaksi pois. Olen todella innoissani lähdössä reissuun mutta kyllä tätä Papanaa tulee ikävä.

Ekaa kertaa ikinä varmaan ikävöin kotia. Mutta täällä se odottaa ja kun tulen kotiin, pääsen kokemaan talvi elämän autossa.

-J

Minut läydät instagramista @seikkailijananna

2 kommenttia artikkeliin “Elämää liikkuvassa kodissa”

  1. Ennen-jälkeen muutoksesta olisi ollut kiva lukea seikkaperäinen postaus, mikä kaikki muuttui ja miten, mistä aineet, tarvikkeet, mitä maksoi jne..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.